torsdag 24. februar 2011

Dagens tips #2

Som student kjenner jeg ofte på det å ha litt stramme budsjetter. Dagens tips er nok en liten pengebesparer i hverdagen :)

I stedet for å kjøpe kroppsskrubber, så kan man lage en selv på kjøkkenet. Og det er veldig enkelt! Det finnes mange forskjellige oppskrifter, men her er ihvertfall fellesnevneren:

- Havsalt
- Olivenolje (ExtraVirginOliveOil, eller EVOO)
- Eteriske oljer

Havsalt og oljen blandes til passe mellomtykk konsistens. Bruk kun noen dråper eterisk olje, for eksempel lavendel, geranium, rose, citrus osv. Man kan også blande litt og ta en dråpe av hver. Vær oppmerksom på at oljene kanskje ikke passer for allergikere.

Andre ingredienser man kan putte oppi er ferskvarer som for eksempel grapefruitskall og honning. Skrubben vil da ha en holbarhet på ca tre uker. Ellers så kan man også bruke sitrongress, roseblader, krydder...... Bruk fantasien og prøv deg frem til din favoritt! :)

Skrubben oppbevares i en lukket beholder som en Tupperwareboks, eller kanskje i en av disse fine glasskrukkene med lokk fra IKEA? De koster nesten ingenting(19kr - 0,5l), og lager du noen fine etiketter så blir det en kjempefin gave! (Husk å skrive på hva som er oppi, dette med allergi igjen.. ;))

Kroppskrubber er fine for å peele bort død hud mens du er i dusjen, og olivenoljen i skrubben gjør at huden blir herlig myk etterpå. Skrubb litt ekstra godt på steder som lett får hard hud, som albuene, knærne og hælene.

Skrubbing er et absolutt must hvis du skal bruke selvbruning..! Da blir fargen mye jevnere enn hvis du ikke skrubber.

Men ikke bruk kroppskrubben på sensitiv, solbrent eller skadet hud (Au!) ;)

Jeg kan samtidig anbefale en kjempefin bok for dere som liker å lage litt småting til kroppen (og litt til sjela) hjemme på kjøkkenet;

Den heter "Organic Body Care Recipes" og er skrevet av Stephanie Tourles. Den er kjempefin og smekkfull av oppskrifter!

Jeg kjøpte min på Amazon.co.uk, og det kan du også gjøre her: http://www.amazon.co.uk/Organic-Body-Recipes-Stephanie-Tourles/dp/1580176763/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1298579403&sr=8-1
Husk at det er toll- og momsfri innførsel på bøker fra utlandet til Norge, så det er bare å hamstre!

Ha en fortsatt super kveld, og nå er det snart helg! Da kan du legge føttene opp i sofaen, og pleie deg selv litt! :)


Bildet av krukken er hentet fra http://www.ikea.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar