søndag 6. mars 2011

Dagens tips #3

Har du også opplevd å krølle håret ditt for at det så varer i ca 2 1/2 minutt før alle krøllene bare har slettet seg ut? Dagens lille tips er om hvordan du får krøllene til å sitte hele kvelden, pluss litt til, uansett varmeverktøy.

Dette er en enkel teknikk jeg bruker på alle krøller, uansett om jeg bruker "syl", krølltang eller rettetang.

For å få fine krøller lønner det seg å jobbe systematisk.

Del inn håret i fire, fra pakke til nakke og fra øre til øre. Det lønner seg å feste hvert fragment med en stor klype eller lignende for å holde dem adskilt.

Ta så ned en passe tykk passè bak i nakken hva hver side av midtskillen.

Spray hele passeen med et produkt som er spesielt tilpasset til å gi lett hold under varmebehandling. Jeg bruker Curl Shaper fra Trevor Sorbie, og den synes jeg at er fantastisk. I tillegg til at den gir litt lett hold til krøllen, så beskytter den også håret mot slitasje av varmebehandlingen og UV-stråler. Den inneholder heller ikke allergifremkallende parfymering.Husk å ikke spraye på kloss hold inn i håret, da vil det lage en stygg "flekk". Spray ca. 20 - 30 cm fra håret.

Gre igjennom passeen for å fordele produktet, og del inn i mindre deler som du krøller med varmeverktøy. Gre igjennom hver lille passè også rett før du krøller den.

Mens krøllen er varm, ta med en gang å rulle den opp i samme retning som du krøllet den, og fest den ved hodebunnen med en liten stålklips eller hårnål.

Når du har gjort dette med alt håret, så venter du til alle krøllene er helt, helt avkjølt, spray med hårspray med medium hold (IKKE våtspray, da kan krøllene "kollapse") og ta ut hver krøll, en etter en, nedenifra.

Da skulle krøllene holde til festen er ferdig, men vær fortsatt forsiktig med å eksponere de for fukt og vann da ;)


Curl Shaper fra Trevor Sorbie fås kjøpt hos frisør, og prisen er ca. 180 kroner.


Bildet er hentet fra http://www.trevorsorbie.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar